MUUTTOSIIVOUS

Muuttosiivous läpi tarkastuksesta, takuulla!

Vuokranantajilla on usein tiukatkin siivousvaatimuksen ja niitä on syytä noudattaa, jotta asunnonluovuttaminen sujuu ongelmitta eikä vuokravakuuden palautuksen kanssa tule ongelmia. On kuitenkin hyvä muistaa että, asumisesta jää myös aina jälkiä jota sanotaan tavanomaiseksi kulumiseksi, tästä löytyy hyvä opas Vuokralaiset ry:n sivuilta, johon kannattaa myös tutustua.

Olemme alempana tällä sivulla listanneet hieman mitä muuttosiivous sisältää, ja mitä on hyvä ottaa huomioon muuttosiivousta tilatessa. Tärkeintä kuitenkin on, että vuokranantajasi tai uusi asukas on tyytyväinen siivouksen lopputulokseen.

Muuttosiivous uuteen- ja vanhaan kotiin.

Muuttosiivous vanhaan tai uuteen kotiin eroavat usein hieman toisistaan. Yleensä kun teet muuttoa pois vanhasta kodista, mielessäsi on vain uusi koti ja nopea, helppo muutto pois vanhasta. Pakkaat tavarat ja haluat siirtyä mahdollisimman nopeasti sisustamaan uutta kotiasi. Tällöin on helpompaa jättää koko muuttosiivous meidän huoleksemme. Meille riittää, jos asunnossasi on sähköä, valoa ja hanasta tulee vettä. Siivousvälineet- ja pesuaineet tuomme aina mukanamme ja näistä veloitamme vain 14,90 € siivouskerta. Uuden kodin muuttosiivouksen tarve riippuu aina edellisen asukkaan tekemästä tai teettämästä muuttosiivouksesta. Melkein aina on kuitenkin hyvä varmistaa vähintään kevyellä pintasiivouksella riittävä puhtaustaso. Kevyen siivouksen voit tehdä itse tai antaa meidän hoitaa myös tämä urakka.

muuttosiivous

Ohjeet muuttosiivoukseen

Jos vuokranantajasi on toimittanut sinulle erityisohjeet, kuinka muuttosiivous pitää heidän kriteerien mukaan tehdä, on nämä ohjeet hyvä saattaa myös meidän luettavaksi. Voit lähettää ohjeet meille sähköpostilla tai jättää ne siivottavaan asuntoon siivoajien tutkittavaksi.

Muista, että taloyhtiön jätesäiliöt ovat talousjätettä, eivät muuttojätettä varten. Ilmoitathan tilausta tehdessäsi, jos tarvitset muuttojätteiden kuten vanhojen huonekalujen yms. roskapussia isompien jätteiden poiskuljetusta

Muuttosiivous 1

Asuinhuoneiston tavanomainen kuluminen ja asunnon siivous

Tavanomaisella kulumisella tarkoitetaan vuokra-asunnon normaalia, ajan myötä tapahtuvaa kulumista, jollaista on esimerkiksi asunnon pintojen (muun muassa seinät, lattiat) ikääntyminen. On luonnollista, että asumisesta jää ajan kuluessa asuntoon jälkiä. Usein kulumisen jälkiä on juuri seinissä, näitä jälkiä tai tahroja voidaan poistaa siivouksella osittain, mutta jos jäljet ovat pahoja niin uusia niistä ei tietenkään tule. Vuokralainen ei vastaa asunnon normaalista kulumisesta, jollei toisin ole sovittu. Muuttosiivous on kuitenkin hyvä tehdä huolellisesti, jotta asunnon luovutus sujuu ongelmitta.

Vuokralaisen vastuulla on siivous.

Mikäli vuokrasuhteen lopussa on siisteydessä tai asunnon kunnossa huomauttamista, on vuokranantaja oikeutettu tilaamaan siivouksen vuokralaisen laskuun.

Vuokranantajan tilatessa muuttosiivouksen hinta saattaa nousta normaalia korkeammaksi. Pahimmillaan menetät takuuvuokran, tai ainakin osan siitä.

Muuttosiivouksen hinta: 49€ / tunti

(*) Kotitalousvähennyksen jälkeen -40% (2020) -hinnoissa ei ole huomioitu 100€ omavastuuosuutta eikä ylärajaa 2250€. Kertakäynnin vähimmäiskesto 3h. Muut sopimusehdot löydät palvelusopimuksesta

Mitä muuttosiivous sisältää?

Vuokralaisen tai asunnon omistajan kuuluu siis tehdä muuttosiivous aina ennen asunnon luovuttamista pois omasta käytöstä. Muuttosiivouksen jäljiltä asunto pitää olla siisti ja hyvässä kunnossa.

Meidän muuttosiivous sisältää testatut ja vuosien varrella kattaviksi todetut siivousohjeet, ja ne sopivat useimpiin muuttosiivouskohteisiin. Näitä ohjeita voidaan muokata sinun tai vuokranantajasi vaatimusten ja tarpeiden mukaisiksi. Lataa tästä täydelliset ohjeet .pdf muodossa. Palvelun saatavuus: Helsinki, Vantaa, Espoo ja Sipoo alueella.

5 Eniten hintaan vaikuttavaa kohtaa muuttosiivouksessa.

  1. Jääkaapin puhdistus. Työaika noin 30min. Pakastin on hyvä olla sulatettuna ennen siivousta, että sulattamiseen ei tuhlaannu siivousaikaa.
  2. Uunin ja uuninpeltien puhdistus. Työaika noin 30min, varsinkin jos uuni on ollut puhdistamatta pitkän aikaa. 
  3. Säilytyskaappien puhdistus sisältä. Keittiönkaapistot saattavat keittiön koosta ja likaisuudesta riippuen viedä jopa, 1-2 tuntia työaikaa.
  4. Kylpyhuoneen Seinän- ja lattian kaakelit. Harjapesu kaakeleille ja saumoille vie aikaa noin 45-60min.
  5. Saunan pesu. Työaika noin 30-60min, saunan koosta ja likaisuudesta riippuen
Muuttosiivous 3

Milloin voitte aloittaa muuttosiivouksen?

Välittömästi asunnon ollessa tyhjä voimme aloittaa tehokkaan muuttosiivouksen. Toisinaan muuttomiehillä työt venyvät ja siivouksen tilaus menee päällekkäin muuton kanssa, tällöin vanhan sanonta, että sopu sijaa antaa on mottomme ja voimme hyvin aloittaa siivouksen, vaikka keittiöstä tai kylppäristä, nämä kun usein ovat työläimmät sekä aikaa vievimmät kohdat siivouksessa mutta myös lähes aina ensimmäisenä tyhjät. Siivouksen jälkeen sinulle ei oikeastaan jää muuta tehtäväksi, kun luovuttaa avaimet seuraavalle omistajalle tai vuokranantajalle.

Miksi käyttää siivousliikettä siivoukseen?

Syitä on varmaan monia. Usein törmätään tilanteeseen että, asiakkaalla on kiireinen muutto toiselle paikkakunnalle tai terveyssyitä mikä estää häntä itse tekemästä siivousta. Monesti myös sanotaan syyksi se, että halutaan keskittyä itse muuttoon, pakkaamiseen ja uuden asunnon sisustamiseen. Kaikki nämä syyt mukavuudenhaluisuus mukaan lukien on ihan käypiä syitä.

Joskus, tai oikeastaan aika usein, mitä olemme asiakkailta kuulleet, muuttoa tilatessa unohtuu siivous kokonaan, tai sitten otetaan tarjous siivouksesta muuttoliikkeeltä. En nyt ihan varmaksi uskalla väittää mutta uskoisin että siivousliikkeeltä tilattu muuttosiivous on edullisempi ja laadukkaampi kuin mitä muuttoliikkeeltä saa. Esimerkkinä voidaan sanoa, että kaksion muuttosiivouksen hinta on meillä hieman 200€ molemmin puolin, riippuen asunnon kunnosta.

Kun muutto on vihdoin ohi ja olette päässeet asettumaan uuteen puhtaaseen kotiinne, voimme halutessanne tehdä teille tarjouksen vakituisesta kotisiivouksesta.

Jätä Soittopyyntö

Jos olet kiireinen ja et kerkeä täyttelemään tilauslomakkeita, jätä numerosi ja nimesi niin me soitamme sinulle pian!

TARJOUS

MUUTTOSIIVOUS

44€ / h

(norm. 49€ / h)

KYSY HINTA-ARVIO
Vastaamme pian!