LATTIOIDEN VAHAUS ANTAA LATTIOILLE UUDEN ELÄMÄN

Lattian vahaus on tärkeä säännöllinen toimenpide jolla muodostetaan puhdistetulle lattiapinnalle tehokas suojakerros, joka ehkäisee kulumista sekä helpottaa huomattavasti puhtaanapitoa. Suojakäsittelyt tulee uusia riittävän usein, jotta ne pitävät lattiat parhaassa mahdollisessa kunnossa. Vahauksella saadaan aikaan hämmästyttävän hyviä tuloksia, kun homma tehdään kunnolla. Vahaus voidaan toteuttaa isoissa tai pienissä tiloissa. Kalusteita voidaan siirrellä pois vahauksen tieltä tilan sisällä.

Lattioiden pintamateriaalit kaipaavat säännöllistä erikoishoitoa, oli kyseessä toimiston, porraskäytävän tai liiketilan lattia, sillä lattioille kertyy päivittäin pölyä ja likaa, joka saattaa naarmuttaa pintaa tai pinttyä helposti kiinni kulkureiteille. Lattian vahaus on erinomainen keino suojata toimitilan kuluneet lattiapinnat ja antaa niille uusi elämä, kestävä ja siisti pinta, myös toimiston ylläpitosiivous helpottuu ja näin säästetään siivouksen ylläpitokustannuksissa.

HELPOSTI JA EKOLOGISESTI

Lattian vahaus urakka aloitetaan vanhan vahan poistamisella ja lattioiden huolellisella peruspesulla. Uutta vahaa ei koskaan levitetä suoraan vanhan vahan päälle. Vahanpoistoon käytämme Excentr sarjan lattianhoitokoneita ja niillä pystytään useissa kohteissa vahan poisto tekemään kokonaan ilman kemikaaleja, eli pelkällä vedellä! Tämä on nykyaikainen ja ekologinen tapa hoitaa lattioita.

HUOLELLINEN PESU JA HUUHTELU

Joskus tilanteesta riippuen jos joudutaan käyttämään kemikaaleja niin vahanpoistoaine levitetään huolellisesti lattiaan, vahanpoistoaine rikkoon vanhan vahapinnan jonka jälkeen se konepestään ja huudellaan huolellisesti pois lattiasta.

Lattiavahauksen onnistumisen kannalta on tärkeä valita oikea lattiavaha pintamateriaalin mukaan. Linoleumi-, muovi- sekä parkettilattian vahaus vaatii jokainen hieman erilaisen lattiavahan. Vääränlainen vaha saattaa tehdä lattiasta liukkaan, tahmean tai laikkuisen, joten lattiavahan valinta tehdään aina lattiamateriaalin mukaan.

Lattian tulee olla täysin puhdas sekä kuiva ennen uuden vahan levittämistä. Myös uuden vahapinnan tulee antaa kuivua rauhassa ennen käyttöönottoa.

Hinta arvioidaan aina tapauskohtaisesti ja se riippuu monista eri seikoista, esimerkiksi siirretäänkö raskaita kalusteita vai onko tila ns. avotilaa, myös lattiamateriaali ja sen kunto vaikuttavat suuresti.

Lattiavahauksen hinta vuonna 2024

Pienempien lattiavahausten neliöhinnat ovat suhteessa kalliimpia kuin suurempien kohteiden, johtuen kiinteistä kuluista. Kysy tarjous!

Lattian vahaus Espoo