Kotitalousvähennys vuonna 2021

Kotitalousvähennys on verovähennystä, joka tehdään ansio- ja pääomatulojen verotuksessa. Vähennys koskee sellaista työtä, jota tehdään yleisesti kodin ja siellä asuvien henkilöiden hyväksi. Kotitalousvähennyksen on tarkoitus parantaa kotitalouksien mahdollisuuksia hyödyntää erilaisia kotiin ja asumiseen liittyviä palveluja.

Kuinka paljon on kotitalousvähennys vuonna 2021?

Kotitalousvähennyksen vähennysprosentti vuonna 2012 on 40 % ja suurin kalenterivuoden verotuksessa palautuva summa 2250 euroa. Clean Spot Oy:n palveluista kotitalousvähennystä voivat tuttuun tapaan hyödyntää kotisiivousten asiakkaat.

kotitalousvähennys 2021

3 esimerkkiä mistä työstä kotonasi voit saada vähennystä

Huomioi kuitenkin, että kotitalousvähennys koskee vain tehdyn työn osuutta – ei materiaaleja tai työn suorittamiseen tarvittavia työvälineitä. Vähennys lasketaan siis vain palvelumme arvonlisäverollisesta hinnasta (myös arvonlisäverottomat palvelut, lue lisää.). Vähennystä ei saa esim. pesuaineista- tai siivousvälineistä.

Vähennystä pitää hakea itse

Kotitalousvähennys pitää hakea itse. Maksetut korvaukset voit ilmoittaa helpoiten Omaverossa. Vähennys myönnetään siltä vuodelta, jona palvelumme laskun maksat, eli loppuvuodesta kannattaa olla tarkkana ja mietti minä vuonna, haluaa laskun maksaa. Esitäytetty veroilmoitus kannattaa aina tarkistaa ja lisätä kotitalousvähennys, jos ja kun ne sieltä puuttuvat Vuonna 2021 täyden vähennyksen eli 2250€ saat, jos meiltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä 5 875 euroa [(5 875 x 40 %) – 100) = 2250€]. 

Kuka voi saada kotitalousvähennystä?

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, eli vähennyksen voi saada se henkilö, joka maksaa vähennykseen oikeuttavan työn. Puolison kanssa voitte yhdessä sopia, miten vähennys käytetään, kuitenkin jos 2250€ raja ei tule täyteen niin vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle, muuten omavastuu menee kahteen kertaan. Ja luonnollisesti jos veroja on vain toisella, vähennys tehdään vain hänen veroistaan.

Loppusiivous ohjeet vantaalle

3 vinkkiä vähennyskelpoisen työn suorittamispaikaksi

  • 1. Maksajan oma tai asunto missä maksaja asuu.
  • 2. Maksajan vapaa-ajan asunto
  • 3. Maksajan tai maksajan puolison vanhempien tai isovanhempien asunto.

Yrityksen valinta kannattaa tehdä tarkasti

Jotta voit saada ostamastasi palvelusta kotitalousvähennyksen, täytyy yrityksen maksaa toiminnastaan veroa ja kuulua ennakkoperintärekisteriin. Voit tarkastaa asian maksuttomasta YTJ-yrityshausta hakemalla yritystä nimellä tai Y-tunnuksella.

Koska työskentelemme yksityishenkilöiden kotona on asiakkaidemme luottamus meille erityisen tärkeä. Tietosuoja-asetus antaa asiakkaillemme ja meille yhtenäisen toimintamallin tietosuojan parantamiseen. Tässä yleiset sopimusehdot, jokaisen palvelun sivuilta voit ladata palvelukohtaiset lisäehdot.