Uusi kotitalousvähennys vuonna 2020

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Hakemisto

Uusi Kotitalousvähennys vuonna 2020

Kotitalousvähennys on verovähennystä, joka tehdään ansio- ja pääomatulojen verotuksessa. Vähennys koskee sellaista työtä, jota tehdään yleisesti kodin ja siellä asuvien henkilöiden hyväksi. Kotitalousvähennyksen on tarkoitus parantaa kotitalouksien mahdollisuuksia hyödyntää erilaisia kotiin ja asumiseen liittyviä palveluja.

kotitalousvähennys vuonna 2020

Kuinka paljon on kotitalousvähennys vuonna 2020

Hallitus on päättänyt kotitalousvähennyksen muutoksen vuodelle 2020 uudessa budjetissaan. Uusi kotitalousvähennyksen vähennysprosentti on 40 % ja suurin kalenterivuoden verotuksessa palautuva summa 2250 euroa. Clean Spot Oy:n palveluista kotitalousvähennystä voivat tuttuun tapaan hyödyntää kotisiivousten asiakkaat.

3 esimerkkiä mistä voit saada vähennystä.

Huomioi kuitenkin, että kotitalousvähennys koskee vain tehdyn työn osuutta – ei materiaaleja tai työn suorittamiseen tarvittavia työvälineitä.

Kuka voi saada kotitalousvähennystä?

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, eli vähennyksen voi saada se henkilö, joka maksaa vähennykseen oikeuttavan työn. Jos kotitalousvähennyskelpoista työtä kertyy vuodessa paljon, kannattaa maksut jakaa puolisojen kesken. Tällöin molemmat voivat hyödyntää oikeutensa kotitalousvähennykseen.

3 vinkkiä vähennyskelpoisen työn suorittamis paikaksi

  • 1. Maksajan oma tai asunto missä maksaja asuu.
  • 2. Maksajan vapaa-ajan asunto
  • 3. Maksajan tai maksajan puolison vanhempien tai isovanhempien asunto.

Yrityksen valita kannattaa tehdä tarkasti

Jotta voit saada ostamastasi palvelusta kotitalousvähennyksen, täytyy yrityksen maksaa toiminnastaan veroa ja kuulua ennakkoperintärekisteriin. Voit tarkastaa asian maksuttomasta YTJ-yrityshausta hakemalla yritystä nimellä tai Y-tunnuksella.