Onnistunut loppusiivous

Loppusiivous.

Huolellisesti ja ammattitaidolla

Pölytön.

Kerralla ja kunnolla

Loppusiivous olisi hyvä tehdä vasta kun remontti on täysin valmis. Remontin aikana on kuitenkin hyvä muistaa siivoaminen ja pitää työmaa mahdollisimman pölyttömänä, näin edesautetaan remonttisiivouksen onnistumista yhdellä siivouskerralla. Monesti loppusiivouksen jälkeen huoneilmaan jää remonttipölyä leijailemaan ja se pikkuhiljaa laskeutuu vaakapinnoille, näyttäen että siivousta ei olisi tehty lainkaan tai että se olisi tehty huolimattomasti. Tällöin saatetaan tarvita toinen siivouskerta että saadaan myös nämä pölyt poistettu.

Puupöly.

ei koskaan vaaratonta

Kovat puulajit, kuten tammi ja pyökki, on luokiteltu syöpävaarallisiksi. Pehmeät puulajit, kuten koivu (suomalaiset puulajit), ärsyttävät hengitysteitä. Lämpökäsittelyssä puun rakenne on rikkoutunut ja pöly on hienojakoisempaa (sis. hartsihappoja) ärsyttäen hengitysteitä. Altistus puupölylle voi aiheuttaa sekä allergista että ei-allergista oireilua esim. silmien sidekalvotulehduksia, pitkittynyttä nuhaa ja yskää sekä astmaoireita.

Betonipöly

Yleisin pölytyyppi rakentamisessa

Emäksisyytensä vuoksi betonipöly ärsyttää ihoa ja hengitysteitä. Se sisältää myös syöpävaarallista kvartsia, joka pitkäkestoisessa altistuksessa voi aiheuttaa pölykeuhkosairauden silikoosin.

Kalkkipohjainen pöly aiheuttaa viihtyvyyshaittaa ja mahdollisesti ärsytysoireita silmissä, iholla, hengityselimissä sekä limakalvoilla. Pölymateriaalin pH:lla on merkitystä ärsyttävyyteen – mitä emäksisempi sen ärsyttävämpi. Pitkäaikainen ärsytys voi aiheuttaa allergiaa.

HEPA suodattimien prosenttiluku kertoo, kuinka suuri osa tunkeutuvimmista hiukkasista pysähtyy
suodattimeen. Käytössämme on H13 ja H14 suodattimia. H13 >= 99,95%
H14 >= 99,995%

Dustcontroll.

Sisäilma

Työvälineet.

Nilfisk imurit

Sisäilman puhdistin ja imurit.

Tarvittaessa puhdistamme remonttisiivouksen aikana sisäilmaan jääviä pölyhiukkasia tehokkaalla sisäilmanpuhdistimella. Puhdistimen HEPA suodatin erottelee partikkelit 99.995 – prosenttisesti. Suosittelemme ilmanpuhdistimen käyttöä myös vähintään vuorokauden ajan siivouksen jälkeen, puhdistamaan sisäilmaa.

Remontista aiheutuvien pölyhaittojen siivouksessa on tärkeä käyttää oikeita, juuri siihen tarkoitettuja työvälineitä. Koti-imureiden betoni ja puupölyn kesto sekä suodatus on heikkoa. Usein ne vain puhaltavat pölyn takaisin huoneilmaan, tai hajoavat kesken työskentelyn. Käytämme loppusiivous urakoissa aina hepa suodattimilla varustettuja imureita.

Jaa tämä artikkeli

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Siivotaanko?

Kysy lisää