ikkunoidenpesu vantaa

Onnistunut loppusiivous

TYÖMAA SIISTINÄ

Onnistunut loppusiivous tehdään vasta sitten kun remontti tai rakentaminen on saatu täysin valmiiksi. Remontin aikana on kuitenkin hyvä muistaa siivous ja pitää työmaa mahdollisimman pölyttömänä, tämä on edellytys, että remonttisiivous onnistuisi yhdellä kerralla.

Monesti jopa hyvän loppusiivouksen jälkeen huoneilmaan jää kuitenkin remonttipölyä leijailemaan ja se pikkuhiljaa laskeutuu vaakapinnoille, näyttäen että siivousta ei olisi tehty lainkaan tai että se olisi tehty huolimattomasti. Tällöin saatetaan tarvita vielä toinen siivouskerta.

Puupöly

Kovat puulajit, kuten tammi ja pyökki, on luokiteltu syöpävaarallisiksi. Pehmeät puulajit, kuten koivu (suomalaiset puulajit), ärsyttävät hengitysteitä. Lämpökäsittelyssä puun rakenne on rikkoutunut ja pöly on hienojakoisempaa (sis. hartsihappoja) ärsyttäen hengitysteitä. Altistus puupölylle voi aiheuttaa sekä allergista että ei-allergista oireilua esim. silmien sidekalvotulehduksia, pitkittynyttä nuhaa ja yskää sekä astmaoireita.

Betonipöly

Emäksisyytensä vuoksi betonipöly ärsyttää ihoa ja hengitysteitä. Se sisältää myös syöpävaarallista kvartsia, joka pitkäkestoisessa altistuksessa voi aiheuttaa pölykeuhkosairauden silikoosin.

Kalkkipohjainen pöly aiheuttaa viihtyvyyshaittaa ja mahdollisesti ärsytysoireita silmissä, iholla, hengityselimissä sekä limakalvoilla. Pölymateriaalin pH:lla on merkitystä ärsyttävyyteen – mitä emäksisempi sen ärsyttävämpi. Pitkäaikainen ärsytys voi aiheuttaa allergiaa.

Työvälineet

Tarvittaessa puhdistamme remonttisiivouksen aikana sisäilmaan jääviä pölyhiukkasia tehokkaalla sisäilmanpuhdistimella. Puhdistimen HEPA suodatin erottelee partikkelit 99.995 – prosenttisesti. Suosittelemme ilmanpuhdistimen käyttöä myös vähintään vuorokauden ajan siivouksen jälkeen, puhdistamaan sisäilmaa.

Remontista aiheutuvien pölyhaittojen siivouksessa on tärkeä käyttää oikeita, juuri siihen tarkoitettuja työvälineitä. Koti-imureiden betoni ja puupölyn kesto sekä suodatus on heikkoa. Usein ne vain puhaltavat pölyn takaisin huoneilmaan, tai hajoavat kesken työskentelyn. Käytämme loppusiivous urakoissa aina hepa suodattimilla varustettuja imureita.

“HEPA suodattimien prosenttiluku kertoo, kuinka suuri osa tunkeutuvimmista hiukkasista pysähtyy suodattimeen. Käytössämme on H13 ja H14 suodattimia. H13 >= 99,95%
H14 >= 99,995%”

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email