muuttosiivous ohjeet kun muutat pois

Muuttosiivous ohjeet

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Hakemisto

Kun muutat pois vanhasta kodistasi

Muuttosiivous vanhaan ja uuteen kotisiisi on aina hieman erilainen. Kun muutat pois vanhasta kodistasi, niin pakkaat vain tavarasi ja jätät koko siivouksen meidän tehtäväksi. Et tarvitse jättää asuntoosi mitään siivousvälineitä, meille riittää vain sähkö, valo ja vesi.

2 vaihtoehtoa uuteen kotiin muutettaessa

Uuteen kotiin muuttaessasi on yleensä kaksi vaihtoehtoa. Asunto on täysin uusi ja se ei ole vielä ollut kenenkään käytössä ennen sinua, tällöin usein tulee kyseeseen loppusiivous, lue tästä lisää täältä. Jos taas mutta asuntoon mistä edellinen omistaja tai vuokralainen on lähtenyt pois on sinun varmistettava että, siivous on tehty tarpeeksi hyvin sinun kriteeriesi mukaan.

5 Eniten hintaan vaikuttavaa kohtaa muuttosiivouksessa.

  • Jääkaapin puhdistus. Työaika noin 30min. Pakastin on hyvä olla sulatettuna ennen siivousta, että sulattamiseen ei tuhlaannu siivousaikaa.
  • Uunin ja uuninpeltien puhdistus. Työaika noin 30min, varsinkin jos uuni on ollut puhdistamatta pitkän aikaa. 
  • Säilytyskaappien puhdistus sisältä. Keittiönkaapistot saattavat keittiön koosta ja likaisuudesta riippuen viedä jopa 1-2 tuntia työaikaa.
  • Kylpyhuoneen Seinän- ja lattian kaakelit. Harjapesu kaakeleille ja saumoille vie aikaa noin 45-60min.
  • Saunan pesu. Työaika noin 30-60min, saunan koosta ja likaisuudesta riippuen
Muuttosiivous ohjeet 1

Asuinhuoneiston tavanomainen kuluminen ja asunnon siivous

Tavanomaisella kulumisella tarkoitetaan vuokra-asunnon normaalia, ajan myötä tapahtuvaa kulumista, jollaista on esimerkiksi asunnon pintojen (muun muassa seinät, lattiat) ikääntyminen. On luonnollista, että asumisesta jää ajan kuluessa asuntoon jälkiä. Vuokralainen ei vastaa asunnon normaalista kulumisesta, jollei toisin ole sovittu. Muuttosiivous on kuitenkin hyvä tehdä huolellisesti jotta asunnon luovutus sujuu ongelmitta.

Muuttosiivous ohjeet

Vaikka käytössä on hyvät muuttosiivous ohjeet, vie se yleensä aina enemmän aikaa kuin esimerkiksi tavanomainen viikkosiivous, vaikka asunto on jo tyhjä.

Kaappien sisäpuhdistus ja kaakeleiden kuuraus on aikaa vievää työtä. Kustannus ei kuitenkaan välttämättä ole kovinkaan paljoa verrattuna siihen, että säästät aikaa, vaivaa ja hermojasi muuttohässäkän keskellä. Muuttosiivouksesta saat myös tehdä 40 %:n kotitalousvähennyksen. Tässä meidän ohjeet muuttosiivoukseen.

Muuttosiivous ohjeet 2

Lisäpalveluita on suositeltavaa tilata, kun kohde on erittäin likainen, pölyinen tai muuten haastava. Muista mainita lisäpalveluista tilausta tehdessäsi! Jos sinulla on vuokranantajan muuttosiivousohje niin se käy myös meille työohjeeksi!