Loppusiivous ohje

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Hakemisto

Paras loppusiivous ohje on pitää työmaa koko remontin ajan mahdollisimman siistinä

Yleisesti suosituin loppusiivous ohje on että lopullinen siivous olisi hyvä tehdä vasta sitten kun remontti tai rakentaminen on saatu täysin valmiiksi. Remontin aikana on kuitenkin hyvä muistaa siivous ja pitää työmaa mahdollisimman pölyttömänä.

Usein jopa hyvin tehdyn loppusiivouksen jälkeen huoneilmaan jää remonttipölyä leijailemaan ja se pikkuhiljaa laskeutuu vaakapinnoille, näyttäen että pintoja ei olisi pyyhitty lainkaan tai että loppusiivous olisi tehty huolimattomasti. Tällöin usein vaaditaan toinen siivouskerta, tämä on hyvä ottaa huomioon loppusiivousta tilatessa. Myös sisäilmanpuhdistimen käyttö siivouksen aikana vähentää huomattavasti ilmaan jäävän pölynmäärää. 

loppusiivous ohje

Puupölystä allergisia oireita

Kovat puulajit, kuten tammi ja pyökki, on luokiteltu syöpävaarallisiksi. Pehmeät puulajit, kuten koivu (suomalaiset puulajit), ärsyttävät hengitysteitä. Lämpökäsittelyssä puun rakenne on rikkoutunut ja pöly on hienojakoisempaa (sis. hartsihappoja) ärsyttäen hengitysteitä. Altistus puupölylle voi aiheuttaa sekä allergista että ei-allergista oireilua esim. silmien sidekalvotulehduksia, pitkittynyttä nuhaa ja yskää sekä astmaoireita.

Betonipöly

Emäksisyytensä vuoksi betonipöly ärsyttää ihoa ja hengitysteitä. Se sisältää myös syöpävaarallista kvartsia, joka pitkäkestoisessa altistuksessa voi aiheuttaa pölykeuhkosairauden silikoosin. Kalkkipohjainen pöly aiheuttaa viihtyvyyshaittaa ja mahdollisesti ärsytysoireita silmissä, iholla, hengityselimissä sekä limakalvoilla. Pölymateriaalin pH:lla on merkitystä ärsyttävyyteen – mitä emäksisempi sen ärsyttävämpi. Pitkäaikainen ärsytys voi aiheuttaa allergiaa.

Työvälineet loppusiivouksessa

Tarvittaessa puhdistamme remonttisiivouksen aikana sisäilmaan jääviä pölyhiukkasia tehokkaalla sisäilmanpuhdistimella. Puhdistimen HEPA suodatin erottelee partikkelit 99.995 – prosenttisesti. Suosittelemme ilmanpuhdistimen käyttöä myös vähintään vuorokauden ajan siivouksen jälkeen, puhdistamaan sisäilmaa.

tyovalineet loppusiivouksessa

Remontista aiheutuvien pölyhaittojen siivouksessa on tärkeä käyttää oikeita, juuri siihen tarkoitettuja työvälineitä. Koti-imureiden betoni ja puupölyn kesto sekä suodatus on heikkoa. Usein ne vain puhaltavat pölyn takaisin huoneilmaan, tai hajoavat kesken työskentelyn. Käytämme loppusiivousurakoissa aina hepa suodattimilla varustettuja imureita. Katso loppusiivous ohje tai kysy lisää.

"HEPA suodattimien prosenttiluku kertoo, kuinka suuri osa tunkeutuvimmista hiukkasista pysähtyy suodattimeen. Käytössämme on H13 ja H14 suodattimia. H13 >= 99,95% H14 >= 99,995%"

Loppusiivouksen jälkeen työt jatkuvat viikkosiivouksella.

Kun vihdoin rakentaminen tai remontointi on saatu valmiiksi ja kotiin on tehty huolellinen loppusiivous, on aika alkaa miettimään vakituista kotisiivousta. Uusi koti ja uudet hienot pinnat on hyvä pitää heti alusta asti siistinä ja puhtaana. Myös asunnon arvo säilyy parempana, kun siitä pidetään hyvä huoli.