kylpyhuoneen puhdistus

Kylpyhuoneen puhdistus huolellisesti viikkosiivouksen yhteydessä

Kylpyhuoneen puhdistus huolellisesti viikkosiivouksen yhteydessä on erityisen tärkeää koska suihkutilaan kertyy saippuajäämiä ja ihorasvaa. Suihkun seinät ja lattiat tulisi pyyhkiä tai harjata tarpeeksi usein, vähintäänkin joka toinen viikko. Työvälineeksi sopii mikrokuituliina, harja sekä saumojen puhdistamiseen voi käyttää kapeaa saumaharjaa. Harjaaminen sujuu kätevästi pitkän varren avulla. Pesuaineeksi kannattaa valita ph-arvoltaan emäksinen puhdistusaine. Meillä on päivittäisessä käytössä pesuaineena esimerkiksi Berner HETI Santtu ja HETI Sapu Joutsen

Kylpyhuoneen puhdistus 1

Värimuutoksia ja saostumia kylpyhuoneessa

Lika- ja saostumat näkyvät laatoissa ja saumoissa värimuutoksina. Saostumia syntyy usein suihkun, lattiakaivojen, lavuaarien ja wc-istuinten sekä vesihanojen ympäristöön. Saostumien syntymistä voi ehkäistä käyttämällä silloin tällöin, esimerkiksi suursiivouksen yhteydessä hapanta puhdistusainetta. Meillä on käytössä HETI Tuotesarjan Kapu Joutsen.

Silikoni saumat pestävä hellävaraisesti.

Silikonisaumoihin voi ilmestyä tummia hometäpliä, jos likaa on tarpeeksi tai jos tilassa on esimerkiksi huono ilmanvaihto. Kylpyhuoneen puhdistuksen yhteydessä dilikonisaumat pestään hellävaraisesti pehmeällä pesusienellä tai mikrokuituliinalla ja esimerkiksi kloori pitoisella pesuaineella.

Kylpyhuoneen puhdistus 2

Pesuaineiden käytöstä.

Käytä pesuaineita aina ohjeiden mukaisesti. Vahvasti hapanta pesuainetta käytettäessä pinta huuhdellaan lopuksi ja neutraloidaan heikosti emäksisellä aineella. Erittäin pinttyneillä pinnoilla voi olla päällimmäisenä rasvalikaa ja alla saostumia. Tällöin pinta pestään ensin emäksisellä ja sitten happamalla puhdistusaineella. Mikäli puhdistusaine sisältää klooria, käytä pesuun viileää vettä.
Share on facebook
Facebook