Kotitalousvähennys 2024 – Verovähennys palveluistasi

Kotitalousvähennys vuonna 2024 on merkittävä verohelpotus ansio- ja pääomatulojen verotuksessa. Se kattaa kodin ja asukkaiden hyväksi tehtävää työtä ja palveluita, kuten kotisiivousta, ikkunoiden pesua ja muuttosiivousta. Tämä vähennys auttaa parantamaan kotitalouksien mahdollisuuksia käyttää erilaisia kotipalveluita ja tekee arjesta sujuvampaa.

Kuinka suuri on kotitalousvähennys vuonna 2024?

Vuonna 2024 kotitalousvähennyksen suuruus on 60 % palvelun hinnasta, ja enimmillään voit saada takaisin 3500 euroa vuodessa. Clean Spot Oy tarjoaa palveluita, joiden asiakkaat voivat hyödyntää tätä veroetua.

kotitalousvähennys 2021

Esimerkkejä vähennyskelpoisista palveluista:

Huomioi kuitenkin, että kotitalousvähennys koskee vain tehdyn työn osuutta – ei materiaaleja tai työn suorittamiseen tarvittavia työvälineitä. Vähennys lasketaan siis vain palvelumme arvonlisäverollisesta hinnasta (myös arvonlisäverottomat palvelut, lue lisää.). Vähennystä ei saa esim. pesuaineista- tai siivousvälineistä.

Vähennystä pitää hakea itse

Vähennys haetaan itse, ja sen voi tehdä helposti Omaverossa. Vähennys myönnetään sen vuoden verotukseen, jona palvelun maksat.

Kuka voi saada kotitalousvähennystä?

Vähennys on henkilökohtainen, ja sen voi saada se henkilö, joka maksaa palvelun. Puolisot voivat sopia yhdessä vähennyksen käytöstä. Yrityksen valinnassa on tärkeää varmistaa ennakkoperintärekisteriin kuuluminen.

Kotitalousvähennys helpottaa arkeasi ja tuo taloudellista etua. Hae vähennystä ja hyödynnä mahdollisuutesi!