Huolellisella siivouksella ehkäistään koronavirus epidemioiden leviämistä

On todettu, että pesuaineet ja huolellinen siivous tehoavat koronavirukseen. Kotisiivouksen tilapäinen tehostaminen, lisääminen sekä siivouksen oikea työtapahygienia voivat estää koronavirus epidemian leviämisen kotonasi ja työpaikallasi.

koronavirus ja käsienpesu

Nyt jos koskaan on aika tehostaa siivousta!

Ensimmäinen askel epidemioiden ehkäisyyn siivouksessa on henkilökohtainen käsihygienia ja oikea suojakäsinehygienia. Tässä muutama esimerkki hygieniakäytännöistä jotka ovat olleet meillä käytössä jo vuosia, eli nämä ovat meille hyvinkin tuttuja jokapäiviäsiä arkisia asioita.

  • Käsihygienia ja työkäsineet. Kädet suojataan kertakäyttökäsineillä siivouksen aikana, käytetyt käsineet laitetaan roskiin. Siivouksen jälkeen kädet pestään huolellisesti ja tämän lisäksi jokaisella siivoojalla on käytössään henkilökohtainen käsidesipullo siivousesiliinan taskussa.
  • Pesuaineet. Siivouksessa käytetään heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta. Saniteettitiloissa voidaa siivousta tehostaa käyttämällä desinfiointiainetta. Pesuaineemme ovat ammattikäyttöön tarkoitettuja Berner Heti Pro tuotesarjaa. Esimerkiksi wc- ja kylpyhuonetiloissa olemme käyttäneet jo vuosia Berner HETI Santtua, joka on tehokas ja desinfioiva pesuaine. Päivitys 18.3.2020: Nyt myös lisäksi käytössä Berner HETI Klooripesu Pro. Yleispuhdistuksen yhteydessä kosketuspinnat käsitellään mahdollisuuksien ja materiaalien mukaan klooripitoisella desinfektioaineella.
  • Siivousliinat ja siivousvälineet. Siivousliinat ovat aina 90 asteessa pestyjä ja puhtaita, niissä kohteissa missä siivous tehdään meidän tuomilla siivousliinoilla. Samoja siivousliinoja EI missään kohtaan käytetä kahdessa eri siivouskohteessa. Suosittelemmme myös kaikille asiakkaille meidä siivousliinapaketin (6xmikrokuituliina ja 1xmikrokuitulattialiina) ostamista omaksi, hinta on vain 9,90€. Kaikki muut siivousvälineet puhdistetaan huolellisesti siivouksen päätyttyä.
  • Työtapa. Työsuorituksessa aseptinen työtapahygienia tarkoittaa työn etenemistä puhtaammilta pinnoilta likaisemmille siten, että mikrobeja ja muuta likaa ei siirretä paikasta toiseen vaan ne poistetaan siivousvälineiden avulla. Valitaan oikea siivousmenetelmä likaan nähden, ei liian kuiva eikä liian kostea. 

Tehostetun siivouksen periaate auttaa koronavirus pandemian torjumisessa

Tehostetun siivouksen periaate tarkoittaa, että epidemian torjumisessa kaikkien kosketuskohtien eli ns. kriittisten pintojen huolellinen puhdistaminen tehostuu. Kosketuskohtia ovat muun muassa oven kahvat, valokatkaisijat, hanat, wc:n vetonuppi, tuolien selkämykset, pöytien etulaidat, jääkaapin ym. kaappien vetimet Kosketuskohdat tulee miettiä aina tilakohtaisesti.

  • Noudatamme THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) ja TTL:n (Työterveyslaitos) antamia ohjeita koskien kodinsiivousta ja siinä käytettyjä puhdistusaineita
  • Annathan meille mahdollisuuden toimia epidemia-aikana tehostetun siivouksen periaatteella. Siivoojat voivat olla kotisi tai työpaikkasi supersankareita epidemian ehkäisyssä ja leviämisen estämisessä!
  • Lämmin kiitos ymmärryksestänne ja tuestanne. Yhteistyöllä takaamme parhaiten meidän kaikkien terveyden ja liiketoimintojemme jatkuvuuden. Jos mieleesi tulee mitä tahansa kysyttävää, voit olla yhteydessä meihin.

Linkit ja lähteet