Huomioi ikkunoiden pesussa

Huomioi nämä asiat ennen Ikkunoiden pesun tilausta

Tilausta tehdessä on hyvä mainita, jos mielestäsi ikkunasi ovat erikoiset. Hyvä esimerkki voisi olla, vaikka ulospäin aukeavat ja tavallista korkeammalla olevat ikkunat. Vanhat ja huonokuntoiset ikkunat pestään aina asiakkaan vastuulla. Jos ikkunat eivät aukea normaalisti niin ne jätetään niiltä osin pesemättä. Väkisin emme yritä avata ikkunoita rikkoutumisvaaran vuoksi. 

likainen ja huuruinen lasi

Esteetön pääsy ikkunoille

On hyvä siirtää tavaroita etukäteen pois ikkunoiden edestä helpottamaan ja nopeuttamaan ikkunoiden pesua. Pesijät voivat tarvittaessa siirtää tavaroita mutta siirto tehdään aina asiakkaan vastuulla.
Olohuoneessa huonekaluja ikkunan edessä

Ikkunoiden pesu välineet ja tekniikat

  • Pesu tehdään Heti loisto ikkunoidenpesuaineella tai miedolla astianpesuaineella
  • Kuivaus suoritetaan kumilla varustetulla kuivainlastalla.
  • Lopuksi pyyhintä pehmeitä nukkaamattomia kangasliinoja käyttäen.
  • Vältämme pesussa runsasta veden käyttöä, sillä valumavesien pääsy lasituskyntteeseen saattaa aiheuttaa vaurioita.

Vaikeat tahrat ikkunoissa

Jos ikkunoissa on vaikeita tahroja, voidaan ne poistaa asiakkaan pyynnöstä tarkoitukseen sopivalla liuottimella. Lasipinnoille tulleet tahrat, kuten liima, maali, lakka ja silikoni voidaan puhdistaa asiakkaan pyynnöstä lasinpuhdistusterällä. Vältämme terien käyttö ja pyrimme puhdistamaan tahrat ensin liuottimella, teriä käytetään vain asiakkaan luvalla ja vastuulla.

Pinnoitetut ikkunat

Jos ikkunassa on ”Pinnoitettu lasi” -tarra, on ikkunaa pestessä käytettävä normaalia runsaammin vettä, sekä lasi että puhdistusliina on aina kasteltava kunnolla. Puhdistuksessa ei saa käyttää puhdistusteriä, hionta-aineita, teräsvillaa tai silikonipitoisia puhdistusaineita.

Ikkunoiden pesu kirkastaa valon kukkasille

Maalattujen pintojen ja alumiiniosien puhdistus

Maalatut pinnat kuten ikkunoiden karmit olisi syytä puhdistaa ikkunanpesun yhteydessä. Pesuun sopivat astianpesuaineen tyyppiset emäksiset yleispuhdistusaineet. Alumiinipinnat ovat lähes huoltovapaita, säännölliseen pesuun käytämme neutraalia pesuainetta.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+